søndag 19. desember 2010

Juleepler med marsipan

Her om dagen hadde vi førjulsmiddag med gode venner og deres barn, middagen var julemiddag.

Men for at det ikke skulle bli helt julaften, måtte vi ha en annen type dessert enn den tradisjonelle riskremen.
I julenummeret til Boligdrøm merket jeg meg en oppskrift på bakteepler med marsipan, jeg tenkte umiddelbart at det måtte testes, og hva er vel bedre enn å teste en søt dessert på gode venner?


Oppskriften er som følger:
  • Et eple pr. person (eller mer om man er veldig dessert sultne)
  • Marispan
  • Kanelstenger
  • Honning
  • Smør
  • Mandler
Vask og hull ut eplene
Rull marsipan pølser og stapp i hullet på eple
Stikk en kanelstang i hvert eple
Strø mandler over eplene og i formen
Ha honning og smør i formen, dette smelter og blir en deilig saus.

Sett i ovnen på 200c i ca 25  minutter, pass på! Eplene skal bare bli myke ikke stekt.

Serveres med vaniljekrem eller is eller saus... Ta det du liker best.

post signature

4 kommentarer:

Terje sa...

Så ut som noen flotte venner! Dog ikke så heldig bilde.

Men desserten var god ;)

RitaK sa...

Takk, den der må nok prøves (selv om jeg ikke liker marsipan! Kan jo bare droppe den i noen av eplene...)

Lene sa...

Så stilig det så ut!
Er man glad i varmt eple er jeg sikker på at det vil falle i smak :)

Martes atelie` sa...

Så flotte julekort du lager. Mye arbeid og herlig resultat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...