Men for at det ikke skulle bli helt julaften, måtte vi ha en annen type dessert enn den tradisjonelle riskremen.
I julenummeret til Boligdrøm merket jeg meg en oppskrift på bakteepler med marsipan, jeg tenkte umiddelbart at det måtte testes, og hva er vel bedre enn å teste en søt dessert på gode venner?
Oppskriften er som følger:
- Et eple pr. person (eller mer om man er veldig dessert sultne)
- Marispan
- Kanelstenger
- Honning
- Smør
- Mandler
Rull marsipan pølser og stapp i hullet på eple
Stikk en kanelstang i hvert eple
Strø mandler over eplene og i formen
Ha honning og smør i formen, dette smelter og blir en deilig saus.
Sett i ovnen på 200c i ca 25 minutter, pass på! Eplene skal bare bli myke ikke stekt.
Serveres med vaniljekrem eller is eller saus... Ta det du liker best.
4 kommentarer:
Så ut som noen flotte venner! Dog ikke så heldig bilde.
Men desserten var god ;)
Takk, den der må nok prøves (selv om jeg ikke liker marsipan! Kan jo bare droppe den i noen av eplene...)
Så stilig det så ut!
Er man glad i varmt eple er jeg sikker på at det vil falle i smak :)
Så flotte julekort du lager. Mye arbeid og herlig resultat.
Legg inn en kommentar