tirsdag 21. desember 2010

Mens vi venter...

I dag har vi hatt førjulsgløgg med venner.
Dagen ble brukt til pynting og fiksing til kvelden, nå er stuen juleklar med unntak av bestemors hjemmestrikkede nisser som kommer frem lille juleaften sammen med juletreet.


Jeg elsker isprinsesse-blomsten, den står der sart, sterk og nydelig!
Oppsatsen er laget av naturmaterialer jeg plukket på hytta i høst. 
På det andre bildet er en liten jærstolen jeg fant på et loppemarked, betalte 20 kroner og malte den hvit... Skinnet fant jeg i en bruktbutikk.

Bordet var dekket med husets hjemmebakst; pepperkaker, kakemenn og kaffekaker. I tillegg til polkastenger og kokosboller... (som jeg bare måtte ha)

Vi hadde tre typer gløgg, tomtegløgg- obligatorisk. Hvitgløgg og eplegløgg.

Hvitgløgg:
  • Skallet av en økologisk sitron
  • Saften av sitronen
  • 1/2 ts frisk ingefær, du kan selvfølgelig bruke malt også
  • 1 kanelstang- del den gjerne i to..
  • 3 dl brunt sukker
  • 2 dl vann
  • 1 liter hvitvin
  • 30 cl cointreau
Kok opp alt utenom alkoholen, og la laken småkoke i 30 minutter. Sil av i et klede og tilsett alkoholen, varm opp til det ryker.
Serveres med tynne skiver frisk sitron.

Denne var ny av året for oss her, den var etter min mening kjempe god.

Alle hadde tatt med seg noe godt fra sitt førjulskjøkken, det var supert å få smake på andres gode julekaker og julegodter..
-peanøtter i sjokolade fra Tanja og Jorge
-sjokladekjekks og småkaker fra Ellen og Christian
-Karameller, brente mandler og kransekakestenger med sjokolade fra Line og Christoffer
-Biscotti og konfekt fra Agnes
Rikke sørget for at vi fikk våre favorittbiter fra twisten...


....en søt og koselig førjulskveld...

post signature


 



1 kommentar:

Terje sa...

Jeg var frekk og hadde ikke med noenting, selv om jeg smakte på det meste. Namnam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...